Stichting Doetinchemse MolensVrijwillige molenaars

Molenaars

Binnen de stichting zijn op dit moment 11 enthousiaste gediplomeerde molenaars en 1 molenaar in opleiding actief om de molens te laten draaien. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat elke molen een paar dagen per week open is. Niet alleen om de “te draaien”, maar ook om bezoekers te ontvangen en rond te leiden.

Opleiding

De stichting heeft een eigen lokale opleiding tot vrijwillig molenaar. Deze wordt verzorgd door onze eigen molenaars. De opleiding duurt  minimaal 4 seizoenen, om zo kennis te maken met alle weersomstandigheden. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle drie de molens. Het examen wordt afgesloten door twee examinatoren. Met het diploma van deze lokale opleiding op zak zal de geslaagde kunnen en mogen draaien met de molens die onder het beheer van de stichting vallen, te weten de Aurora, de Benninkmolen en de Walmolen.

Kennismaking

Ben je geïnteresseerd in molens en lijkt het je leuk om de opleiding bij ons te doen? Kom dan gerust eens langs bij een van de molens. Dan kunnen we rustig kennismaken en je meer vertellen over de molen en wat er zoal komt kijken bij de werkzaamheden als vrijwillig molenaar. Als je vooraf wat informatie wilt ontvangen neem dan even contact op via de de contactknop hiernaast.