Stichting Doetinchemse MolensOver ons

Wij zijn drie oude molens die nog vol in het Doetinchemse leven staan. Ondanks onze leeftijd draaien we nog volop mee. Kom gerust eens langs voor een bezoek. Wie weet verklappen we je dan onze geheimen. Hoe oud we zijn, en hoe we zo lang fit blijven.

De molenaars

Een van onze geheimen zijn de vrijwillige molenaars. Dat zijn Ben, Theo, André, Harry, Emiel, Bert, Gerrit, Erik, Ton, Harry, Vincent, Leon, Herman, Lenneke, Hans en Edwin. En natuurlijk ook onze molenaar in opleiding: Wilco. Die komen regelmatig langs om ons in beweging te houden. Dat noemen wij ‘draaien’. Dan worden onze wieken op de wind gezet. Zo hier en daar wordt we lekker met vet ingesmeerd. Daarna worden de zeilen uitgerold. En na de laatste controle gaat het feest beginnen: zolang de wind het toelaat rondjes draaien!

Het bestuur

Het andere geheim is ons bestuur. Die komen niet zo heel veel bij ons langs. Maar ze zorgen er met zijn drieën  voor dat de molenaars hun werk goed kunnen doen. En dat doen ze prima!.

De gemeente Doetinchem

Ook de gemeente Doetinchem is een van onze geheimen. Die is eigenlijk onze echte baas. Als er met ons iets niet helemaal goed is dan bellen de molenaars of het bestuur de gemeente. Die sturen iemand langs om de problemen op te lossen. Dat kan voor van alles zijn; een nieuwe verflaag, een reparatie van een wiek, of zelfs een hele nieuwe staart.

De bezoekers

En oh ja, wat voor ons ook heel belangrijk is zijn jullie. De bezoekers. We vinden het namelijk heel leuk om te laten zien wat wij molens allemaal kunnen. En hoe handig we zijn met wind. Wat we niet kunnen is met jullie praten. Maar gelukkig kennen de molenaars al onze geheimen. En die willen ze vast wel aan jullie verklappen.

Tot snel!